Rezne s paradajkami a jablkami
morčacie rezne, zelené široké rezance, cibuľu, paradajky, jablká, citrón, olej, smotanu, karí, cukor, soľ
Ako na to:Rezance uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Paradajky umyjeme a pokrájame na osminky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké koliečka. Jablka olúpeme, vyrežeme jaderníky, dužinu nakrájame
na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Rezance scedíme a necháme je dôkladne odkvapkať. Nakrájanú cibuľu necháme zosklovatieť na rozpálenom oleji. Pridáme pripravené paradajky a jablká. Zaprášime karí korením.
Zalejeme smotanou, všetko osolíme, okoreníme a osladíme. Na miernom ohni povaríme asi päť minút.
Morčacie rezne umyjeme, osušíme a mierne naklepeme. Okoreníme a na oleji z obidvoch strán asi 8 minút opekáme, potom ich osolíme.
Mäso rozdelíme na jednotlivé taniere, obložíme varenými rezancami a polejeme omáčkou.