Zapekané chlebíčky so syrovou nátierkou
biely sendvič alebo chlieb, 200 g syra, 20 g masla, niekoľko lyžíc mlieka, mletú červenú papriku, soľ
Ako na to:Môžeme použiť rôzne syry, tavené, syrčeky, tvrdý syr, alebo aj ementál. Tvrdé syry postrúhame, premiešame s paprikou a maslom, zvlhčíme mliekom a rozmiešame na kašu.
Aj uvarený a postrúhaný zemiak môže nahradiť časť syra a dobre spojí syrovú masu.
Mäkký syr pokrájame na kúsky a v malom množstve mlieka ho za stáleho miešania rozvaríme na kašu. Pridáme papriku a horčicu. Natenko pokrájane chlebíčky natrieme kašičkou, poukladáme ich na plech a prudko zapečieme.
Chlebíčky si môžeme pripraviť aj skôr, a potom ich iba zapečieme.
Podávame k čaju.