Orechová s hlivou
200 g hlív (najlepšie sú mleté hlúbiky), PL vlašských orechov, PL ovsených vločiek, 50 ml oleja, cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice vývaru alebo vody, 2 papriky - „baraní roh", rascu, 1 lyžičku citrónovej šťavy, lyžicu sójovej omáčky, pol lyžičky karí korenia, 1 lyžicu horčice
Ako na to:Na oleji opražíme ovsené vločky, pridáme hlivu, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, koreniny a dusíme do mäkka. Pridáme pokrájanú papriku, mleté orechy, podlejeme vývarom a znovu podusíme.
Ochutíme horčicou, sójovou omáčkou a citrónovou šťavou. Nátierku možno podávať teplú na sendvičoch, ozdobenú plátkami paradajok, prípadne kúskom syra alebo ako studenú desiatovú nátierku.