Hlivová polievka s haluškami
300 g hlív, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 1 väčšiu mrkvu a petržlen, 2 väčšie zemiaky, mleté čierne korenie, soľ, sladkú papriku, hladkú múku, olej, vegetu, petržlenovú vňať
Halušky: polohrubú múku, vajce, vodu, soľ
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na rezance nakrájanú hlivu, osolíme, okoreníme a krátko podusíme. Zalejeme požadovaným množstvom vody, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, mrkvu a petržlen.
Keď je zelenina mäkká, z oleja, hladkej múky a sladkej červenej papriky si pripravíme zápražku, ktorú vlejeme do polievky. Pripravíme si cesto na halušky, ktoré zavaríme do hotovej polievky.
Keď sú halušky uvarené, polievku ochutíme vegetou, prelisovanými strúčikmi cesnaku a napokon posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.