Ananásový krém

Potrebujeme:

1 konzervu ananásu, 2 žĺtka, 10 g želatíny, 14 dkg piškót, 7 g kryštál.cukru, 1/4 l šľahačky, 1 PL práškového cukru, zaváraninu višní, zopár opražených mandlí alebo orechov

Ako na to:

Žĺtka s cukrom vyšľaháme, potom postavíme nad paru a šľaháme do zhustnutia.
Želatínu dobre rozpustíme v teplej vode a pridáme do krému. Do vychladnutého krému pridáme vyšľahanú šľahačku ochutené práškkovým cukrom.
Piškóty namočíme do ananásovej šťavy a ukladáme do sklenej misky nasledovne: naspodok kúsky ananásu, piškóty, krém atď.
Povrch zdobíme ananásom, višňami a opraženými mandľami alebo orechmi. Necháme stuhnúť.

31.12.2008

Podobné recepty