Vianočné medovníčky
60 dkg hladkej múky, 25 dkg Smetolu, 20 dkg práškového cukru, 3 celé vajcia, 1 KL sódy bicarbóny, 4 PL vlažného medu, 1 lyžičku perníkového korenia (škorica, aníz, klinčeky, hrebíčky, badián), 1 štamperlík rumu
Poleva: 1 bielok, 11 dkg dobre preosiateho práškového cukru, pár kvapiek citrónu
Zmiesime hladké cesto a dáme na noc do chladu. Vyváľkame na pomúčenej doske na hrúbku 1/2 cm a vykrajujeme rôzne formičky, ktoré ukladáme na vymastený plech. Vrch potrieme rozšľahaným žĺtkom. Z plechu zoberieme za tepla. Po vychladnutí zdobíme polevou.
Poleva: Pomaly asi 20 minút miešame na hladkú bielu hmotu. Potom dáme do mikroténového sáčku. Ak tečie pridáme práškový cukor a zdobiť.