Jablkový koláč s vanilkovým krémom
250 g polohrubej múky, 150 g masla, 100 g cukru, 1 vajce, štipku soli
Plnka: 1 kg jabĺk, 2 vanilkový puding, 750 ml jablčného džúsu, 200 g cukru, 400 ml smotany (33%), 1 lyžičku citrónovej kôry, citrónovú šťavu
Zo surovín spracujeme cesto a dáme na 1 hodinu do chladničky. Jablká olúpeme, nakrájame, nastrúhame a pokvapkáme citrónom. Pudingy zmiešame s trochou džúsu a šľahačkou. Dáme variť zvyšok džúsu s cukrom a citrónovou kôrou, za stáleho miešania prilievame puding a uvaríme. Nakoniec do pudingu vmiešame jablká.
Vymastíme pekáč, rozprestrieme cesto, naň dáme pudingovú vrstvu a pečieme asi 40 min.