Palacinky s mäsovou plnkou
Cesto: 2 vajcia, 1 lyžičku oleja, 1 dcl piva, 150 g hladkej múky, soľ, olej na pečenie
Plnka: 150 g vareného alebo pečeného mäsa, 1 lyžicu oleja, 1 cibuľu, 200 g hlív, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, 1 lyžicu hladkej múky, vodu, 1/8 l mlieka, 1 vajce, 1 lyžicu postrúhaného tvrdého syra (eidam)
V nádobe rozšľaháme vajcia, olej, pivo, múku a soľ. Cesto necháme 10-15 minút postáť. Potom na rozpálenom ohni upečieme tenké palacinky.
Plnka: Mäso najemno pomelieme. Na oleji opražíme nadrobno pokrájané hlivy a pomleté mäso. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a posekanou petržlenovou vňaťou.
Pridáme múku a toľko vody, aby po prevarení vznikla hustá hmota.
Omelety potrieme mäsovou plnkou, zrolujeme ich, rozrežeme na polovice a uložíme do pekáča reznou plochou hore.
V mlieku rozhabarkujeme vajce, postrúhaný syr a polejeme omelety.
Dáme do rúry 15-20 minút zapiecť. Podávame so zeleninovým šalátom.