Guláš s lečom
800 g hovädzieho mäsa, 350 g cibule, olej, 100 g sterilizovaného leča, cesnak, rasca, majoránka, petržlenovú vňať, zemiaky, paradajkové pyré, kyslá smotana, mletá sladká červená paprika, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Na oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte mletú papriku a mäso nakrájané na kocky. Mäso orestujte a pod pokrievkou poduste vo vlastnej šťave. Potom pridajte sterilizované lečo, rascu, soľ, majoránku, petržlenovú vňať a paradajkové pyré. Premiešajte, podlejte trochou vody a uvarte domäkka. Hotový guláš podľa chuti osoľte a okoreňte mletým čiernym korením. Podávajte s pečivom a so smotanou.
TIP: Guľáš pred dovarením okoreňte prelisovaným cesnakom a po odstavení nechajte pod pokrievkou spariť majoránku.