Krémové makové rezy
5 vajec, 250 g cukru, 5 lyžíc vlažnej vody, 200 g mletého maku, 150 hladkej muky, 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
Náplň: 500 ml mlieka, 2 vanilkové pudingy, 200 g masla, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, trochu rumu
Poleva: 250 g práškového cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžicu horúcej vody, 1 lyžičku oleja
Náplň: Pudingy uvaríme v mlieku. Maslo rozmiešame s cukrom a vanilínový cukrom a vmiešame studený puding, pridáme rum a vymiešame na hladký krém.
Poleva: Práškový cukor zalejeme horúcou vodou, pridáme citrónovú šťavu, olej a vymiešame polevu.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme za stáleho šľahania cukor, vodu a žĺtka. Potom postupne primiešame mak a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto upečieme (asi 50 min.) na plechu vyloženom mastným papierom. Vychladnutý koláč rozrežeme po dĺžke na 2 pruhy a každý pruh vodorovne prerežeme na dva pláty.
Pripravenou náplňou potrieme 3 pláty a povrch 4 polejeme citrónovou polevou.