Zemiakový šalát
400 g v šupke uvarených zemiakov, 1 červenú papriku, 3 lyžice olivového oleja, 2 cibule, 150 prerastenej slaniny, 1 lyžicu horčice, soľ, mleté biele korenie, pažítku
Ako na to:V šupke uvarené zemiaky, ešte horúce, pokrájame na hrubšie plátky.
Slaninu pokrájame na veľmi malé kocky a speníme ju na olivovom oleji. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a krátko prehrejeme. Papriku pokrájame tiež na veľmi malé kocky a pridáme ju
k pokrájaným zemiakom. K zemiakom pridáme aj slaninu s cibuľou.
Pridáme horčicu, korenie soľ a ocot.
Premiešame tak, aby sa väčšia časť zemiakov rozpadla. Šalát môžeme podávať ešte teplý, ale aj studený. Pri podávaní šalát posypeme pažítkou a petržlenovou vňaťou.