Smotanovo – šampiňónová omáčka
Potrebujeme:
100 g šampiňónov udusených na masle, citrón, 50 g masla, 60 g hladkej múky, 4 dl vývaru, 2, 5 dl kyslej smotany, soľ
Ako na to:Z masla a múky pripravte svetlú zápražku, zalejte vlažným vývarom, rozmiešajte, pridajte smotanu, osoľte a za občasného miešania pomaly povarte. Uvarenú omáčku preceďte, pridajte udusené šampiňóny, podľa chuti ochuťte citrónovou šťavou a krátko povarte. Podávajte k varenému mäsu ako prílohu spolu s knedľou.
23.04.2006
Podobné recepty
Syrové gule s kyslou krémovou smotanou a chrenom, Šampiňónová omáčka I, Jelenia sviečkovica na rošte s domácimi knedľami, Šampiňónová omáčka, Šampiňónová omáčka, Šampiňónová omáčka, Grilované kurčatá so šampiňónovou omáčkou, Grilované kurčatá so šampiňónovou omáčkou, Smotanovo-hlivová omáčka, Morčacie mäso so sójovou omáčkou