Šampiňónová omáčka
Potrebujeme:
100 g šampiňónov, 3 dg masla, zelená petržlenová vňať, ¼ l smotany, 3 PL múky, 1-2 žĺtky, soľ
Ako na to:Očistené a pozkrájané šampiňóny dajte dusiť na maslo spolu s posekanou petržlenovou vňať. Trochu ich podlievajte vodou, aby sa nepripálili. Keď huby zmäkli, zalejte ich ½ l vriacej vodou a zahustite smotanou, v ktorej ste rozmiešali žĺtky a múku. Osoľte a nechajte ešte za občasného miešania povariť .
20.02.2007
Podobné recepty
Šampiňónová omáčka I, Jelenia sviečkovica na rošte s domácimi knedľami, Smotanovo – šampiňónová omáčka, Šampiňónová omáčka, Šampiňónová omáčka, Grilované kurčatá so šampiňónovou omáčkou, Grilované kurčatá so šampiňónovou omáčkou, Šampiňónová omáčka, Šampiňónová kyslomliečna polievka, Šampiňónová nátierka