Zapekaná fazuľka

Potrebujeme:

0,5 kg čerstvej fazuľky, 3 lyžice masla, 2 lyžice polohrubej múky, 4 dcl mlieka, 3 lyžice strúhaného syra, 3 vajcia, soľ

Ako na to:

Z fazuľky odstránime vlákna, umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.
Dáme ju do sklenenej ohňovzdornej misy s 1 lyžičkou masla. Zahrievame na sporáku, aby sa všetka voda s fazuľky vyparila. Z 2 lyžíc masla a múky urobíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom, osolíme a varíme až omáčka zhustne a oddeľuje sa od kastróla.
Do čiastočne vychladnutej omáčky pridáme 3 lyžice strúhaného syra, postupne primiešame žĺtka a napokon hustý sneh z 3 bielkov.
Nalejeme na fazuľku, pokvapkáme maslom, posypeme strúhaným syrom a v rúre pečieme asi 30 minút.

02.01.2009

Podobné recepty