Kelová omáčka s hlivou
200 g ružičkového kelu, 250 g hlivy, 1 cibuľu, 400 g masti, 3 vajcia, 1 lyžičku červenej papriky, mleté čierne korenie, rascu, soľ, 300 g hlív, 1 strúčik cesnaku, 30 g masla, 2 cibule, 30 g múky, 1 l vývaru z masoxu, 100 ml bieleho vína, mletú papriku, mleté korenie, lyžicu octu
Ako na to:Kel očistíme a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Cibuľu speníme na masti. Pridáme na malé kúsky pokrájanú hlivu, odkvapkaný, na štvrtky pokrájaný kel.
Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a prikryté dusíme. Keď sú hlivy mäkké, pridáme červenú papriku, rozhabarkované vajcia a miešame do zhustnutia. Podávame so zemiakmi.