Guláš s hlivy

Potrebujeme:

400 g hlivy, 50 g masti, 2 veľké cibule, mletú papriku, soľ, 4 lyžice hladkej múky, cesnak, 1 lyžicu paradjkového pretlaku, rascu, mleté korenie, majoránku

Ako na to:

Na väčšej časti masti osmažíme nakrájanú cibuľu do zlatista, vmiešame časť mletej sladkej papriky, pridáme hlivy pokrájané na väčšie kúsky a dusíme.
Keď sa šťava vyparí, zmes zaprášime hladkou múkou, opražíme, zalejeme trochou studenej vody, rozmiešame, osolíme, pridáme roztlačený cesnak, paradajknový pretlak, mletú rascu, korenie, majoránku a prikryté udusíme do mäkka.
Na lyžici masti speníme zostávajúcu mletú papriku, vmiešame ju do hotového gulášu a ihneď podávame s pečivom alebo so zemiakmi.

01.01.2009

Podobné recepty