Jahňacia pečeň
600 g stehna bez kostí, červené víno, 50 g paradajkového pretlaku, 20 g múky, tuk, 150 g cibule, 200 g hlív, soľ, čierne korenie, cesnak a rozmarín
Ako na to:Mäso prešpikujeme cesnakom, zalejeme vínom pomiešaným s paradajkovým pretlakom a na 24 hodín odložíme na chladné miesto.
Mäso vyberieme, osušíme, poprášime múkou a na prudko rozpálenom tuku opražíme spolu s pokrájanou cibuľou do červenohneda, podlejeme vínom s pretlakom a dusíme do zmäknutia.
Uvarenú hlivu pokrájame na rezance.
Mäkké mäso vyberieme, šikmo pokrájame na porcie, do šťavy pridáme zvyšnú múku vymiešanú s troškou studenej vody. Napokon pridáme hlivy, chvíľku povaríme, ochutíme koreninami. Mäso podlejeme šťavou a dáme zapiecť.