Zeleninový nákyp
250 g mrkvy, 250 g kalerábu, 250 g cukiny, 250 g zemiakov, 250 g šampiňónov, 250 g kyslej smotany, 1 KL karí korenia, 1 KL bylinkovej soli, 1/4 KL tymiánu, na špičku noža chilli korenie, 1 KL štipľavej papriky, 1 rozotrený strúčik cesnaku, 100 g tvrdého syru Mozarella, 2 vajcia
Ako na to:Všetku zeleninu postrúhame, syr a šampiňóny nakrájame na plátky.
Pripravíme si zálievku: Rozšľaháme smotanu s vajíčkami a všetkým korením.
Na spodok pekáča dáme vrstvu šampiňónov a na ňu jednotlivé vrstvy zeleniny. Znovu vrstvu šampiňónov a na ňu jednotlivé vrstvy zeleniny. Zalejeme zálievkou a pekáč zakryjeme alobalom. Dáme na 45 minút piecť do rúry (200°C).
Potom dáme dole alobal a navrch poukladáme plátky syra a už nezakrývame, ale dáme do rúry, kým sa syr neroztečie a jemne nezhnedne.