Tiramisu
jemný tvaroh–30 dkg alebo syrečky LUČINA, ½ tegliku sladkej šľahačky, 1 stužovač šlahačky, 3 celé vajcia, 1 bal.vanílkového cukru, 2 a ½ PL kryštálového cukru, ½ dcl kávy Nesca, 1 balíček oválnych piškot, 1 dcl Mandlového likéru Amarety
Ako na to:3 žĺtka vyšľaháme s kryštálovým cukrom, postupne pridávame tvaroh a vanilku. Zvlášť vyšľaháme šľahačku a stužovač šľahačky. Vyšľaháme bielka, a potom spolu jemne zmiešame s krémom.
Na spodok nádoby 30x20 uložíme piškóty, polejeme kávou a likérom, potrieme krémom, a potom opakujeme piškóty a krém na vrch. Dáme stuhnuť do chladničky a posypme horkým kakaom, alebo čokoládovou ryžou.