Foto recepty
Vanilkovo - orechové rožky
Orechy, heru, múku, žĺtka a práškový cukor spolu vymiesime do tuhého hladkého cesta (nesmie sa lepiť) a dáme ho na 1 hod. odpočinúť do chladničky. Potom ho vyberieme a urobíme z neho valček,...
Citrónové praclíky
Maslo vymiešame s cukrom, pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto, ktoré necháme asi 2 hod. v chlade. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a formičkou vykrajujeme praclíky. Pečieme...
Ľahký perníkový koláč
Všetky suroviny dáme do misky a vymiešame hladké liate cesto (pomocou elektrického mixéra). Cesto miešame asi 5 min, aby sme doň dostali vzduch a dôkladne sa spojili všetky suroviny. Tak bude...
Špagety s mäsovými guličkami
Cibuľu nakrájame najemno a dáme do väčšej misy. Pridáme mäso, mleté čierne korenie (1/2 ČL), najemno nasekanú petržlenovú vňať, soľ podľa chuti a 2 celé vajcia. Zmes rukou dobre premiešame....
Jablková štrúdľa
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto do obdĺžnikového tvaru a hrúbky 1 mm. Okraje (asi 2,5 cm) natrieme vyšľahaným vajcom. Po celej ploche rozotrieme 350 g nastrúhaných jabĺk (množstvo na jednu...
Medové muffiny na diétny spôsob
Do misky dáme maslo, med a dáme do mikrovlnky rozpustiť. Zmiešame s hnedým a vanilkovým cukrom a premiešame. Pridáme dve vajcia. V druhej nádobe zmiešame múku, prášok do pečiva, kokos a zamiešame....
Mozzarellové pagáče
Rúru predohrejeme na 200°C. V miske rozmiešame múku, soľ a prášok do pečiva. Pridáme syr, mlieko, maslo a cesto miesime v rukách. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2,5 cm. Povykrajujeme z neho kolieska,...
Grilované kuracie prsia v orientálnej marináde
Umyté kuracie prsia odblaníme a narežeme na menšie rezne. Do misky si rozbijeme vajcia, ktoré vyšľaháme metličkou. Potom k vajciam pridáme všetky koreniny, kečup a horčicu. Mäso vložíme...
Jágere (Jágerrecht)
Cibuľu pokrájame a na oleji opražíme do zlatista. Môžeme pridať nakrájaný strúčik cesnaku a dve ČL sladkej papriky. Hneď potom pridáme pečienku nakrájanú na menšie kúsky a necháme dusiť...
Obrátené bravčové rezne s maslovými zemiakmi
Mäso umyjeme, osušíme a narežeme na rezne spôsobom - prvý rez narežeme do 0,5 cm od spodu. Druhý rez narežeme po spodok mäsa. Vznikne nám väčší rezeň, ktorý cez mikroténové vrecúško...