Foto recepty
Grilovaná cuketa s nivou na toaste
Umytú cuketu nakrájame na kolieska hrubé 1 cm. Z olivového oleja, pretlačeného cesnaku a nasekanej šalvie si pripravíme marinádu, ktorou budeme natierať cuketu pri grilovaní. Cuketu grilujeme...
Slané slimáky z lístkového cesta
Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu dáme do chladničky a druhú vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske do tvaru obdĺžnika. Cesto potrieme kečupom, môžeme posypať provensálskymi bylinkami...
Syrom plnený chlieb
Rúru predhrejte na 180°C. Zmiešajte rozpustené maslo, olivový olej, cibuľu, cesnak, dijónsku horčicu, mak a petržlen. Chlieb nakrájajte bez porušenia spodnej kôry. Opatrne nalejte pripravenú...
Parené buchty s marhuľami a tvarohom
Do misky si pripravíme múku, cukor a necháme si vykysnúť kvások. Kvások = do teplého mlieka vložíme kvasnice a cukor a necháme vykysnúť na teplom mieste asi 15 min. Keď je kvások vykysnutý,...
Mramorovaná bábovka
Žĺtka oddelíme od bielok a dáme ich do vyššej misky. Za pomoci ručného mixéra vymixujeme z bielkov tuhý sneh. Do misky pridáme cukor a žĺtka. Vymixujeme dohladka. Za stáleho mixovania pridávame...
Kuracie rezance s nivou
Mäso nakrájame na rezance a osolíme. Na rozpálenom oleji restujeme dohneda. Pridáme na rezance nakrájanú šunku, podlejeme 2 dcl vody a necháme dusiť domäkka. Keď bude mäso mäkké, pridáme...
Čokoládový likér
Do menšieho hrnca nalejeme mlieko a nalámanú čokoládu. Na slabom ohni ju za stáleho miešania roztápame. Do mixéra nalejeme rum a Salko. Mixujeme asi 2 min, aby sa Salko a rum spojili. Do mixéra...
Zemiakové gule s marhuľami a orechmi
Zemiaky si uvaríme v šupke nad parou aspoň deň vopred, lepšie sa nám tak vypracuje cesto. Ošúpané zemiaky si nastrúhame na stredne veľkom strúhadle. Necháme 10 min. odstáť v chladničke. Na...
Kuracia pečeň so zemiakovými lokšami
Kuraciu pečeň umyjeme, odblaníme a uistíme sa, či na nej nie je žlč. Ak áno, opatrne ju odrežeme (dbajte na to, aby ste žlč neprerezali, ak by vytiekla, pokrm by bol horký a zapáchal by)....
Kapustnica s klobásou
Vodu z kapusty dáme do väčšieho hrnca, pridáme kyslú kapustu, opláchnuté hríby, celé čierne korenie, umyté mäso, očistenú a ošúpanú cibuľu a ošúpaný cesnak. Privedieme k varu. Polievku...