Bábovky
Orechová bábovka
Cukor zmiešame s maslom, olejom, troma žĺtkami a nastrúhanými orechami. Dôkladne premiešame a pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Do tejto zmesi nakoniec pridáme mlieko a sneh vyšľahaný...
Orechová bábovka
Zmiešame cukor, orechy, polohrubú múku, prášok do pečiva a vanil. cukor. Potom pridáme žĺtka, mlieko a mierne rozpustené maslo, zase premiešame a nakoniec pridáme vyšľahaný sneh, ktorý...
Tvarohová bábovka
Žĺtka, cukor a Heru utrieme, postupne pridáme tvaroh, prášok do pečiva, vanil. cukor, citrónovú kôru, vlažné mlieko (podľa potreby) a opatrne premiešame. Potom zmiešame s múkou, do ktorej...
Bábovka
Žĺtka vymiešame s práškovým a vanil. cukrom. Pridáme vodu, premiešame a postupne prikvapkáme olej. Dôkladne premiešame a pridávame striedavo múku, v ktorej je prášok do pečiva a vyšľahaný...
Bábovka
Žĺtka vymiešame s práškovým a vanil. cukrom. Pridáme vodu, premiešame a postupne prikvapkáme olej. Dôkladne premiešame a pridávame striedavo múku, v ktorej je prášok do pečiva a vyšľahaný...
Banánová bábovka
Vidličkou dôkladne roztlačíme banány a pridáme postupne múku, cukor, prášok do pečiva, vanilkový cukor, mlieko, olej a vajcia. Dôkladne premiešame, aby bolo cesto jednoliate a vylejeme ho do vymastenej...
Banánová bábovka
Vidličkou dôkladne roztlačíme banány a pridávame postupne múku, cukor, prášok do pečiva, vanilkový cukor, mlieko, olej a vajcia. Dôkladne premiešame, aby bolo cesto homogénne a vylejeme do vymastenej...
Ovseno - kokosová bábovka
Žĺtka vyšľaháme s hnedým cukrom a stéviou. Ako vždy pripomínam, že množstvo cukru si prispôsobte podľa vlastných preferencií, ja používam čo najmenej. Potom k vyšľahaným žĺtkom pridáme...
Orechová bábovka
Do nádoby dáme cukor, maslo a miešame 20 minút. Potom pridáme postupne žĺtka, nastrúhanú, dobre umytú kôru z citróna, mlieko, múku, mleté orechy, kypriaci prášok a znova všetko premiešame....
Kysnutá maková bábovka
Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku, cukor a soľ, premiešame, pridáme vlažné roztopené maslo, žĺtka, vykysnutý kvások...