Baranie, teľacie a jahňacie mäso
Teľacie paté
Očistenú pečeň, mäso a cibuľu najemno zomelieme. Zmes zriedime červeným vínom a ochutíme soľou a korením. Formu vytrieme maslom a naplníme mäsovou zmesou. Formu niekoľkokrát z malej výšky...
Jahňacie kotlety
Opláchnuté kotlety naklepeme, osolíme a obalíme v múke, v rozšľahanom vajci a v strúhanke. Vypražíme ich. Potom ich narovnáme na pekáč, na každú kotletu dáme plátok šunky a na ňu vrstvu...
Jahňacie mäso na zelenine
Zeleninu opražíme, nakrájanú cibuľu pridáme do toho aj s nakrájanými jahodami. Mleté jahňacie mäso nakrájame na tenké plátky a vypražíme. Ríbezle dáme do vnútra mäsa. Podávame so zeleninou.
Plnené teľacie závitky
Z mäsa nakrájame 4-5 rezňov, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme hydinovou paštétou, posypeme posekanými ususenými šampiňónmi. Rezne preložíme napoly a spojíme špáradlom. Naplnené...
Ťeľací rezeň v alobale
Očistené, umyté huby pokrájame a udusíme na oleji s cibuľou. Mäkké huby osolíme, okoreníme rascou. Alobal potrieme olejom, dáme naň okorenený naklepaný teľací rezeň, potom plátok šunky...
Teľacie na fenikli
Smotanu, nakrájané olivy a rozdrvené avokádo prevaríme, pridáme nastrúhaný syr a dochutíme. Fenikel uvaríme vo vode. Karé pomelieme, rozmixujeme, orestujeme na panvici, vložíme do feniklu...
Teľacie na citrónoch
Na olivovom oleji prudko osmažíme teľacie rezne, vyberieme ich a do výpeku pridáme nastrúhanú citrónovú kôru zo žltého citróna, šťavu z limetiek, lístky medovky alebo mäty, kryštálový...
Teľacia panenka v syrovom cestíčku
Teľaciu panenku naporcujeme, mierne naklepeme, osolíme. Z vajec, mlieka a múky pripravíme cestíčko, do ktorého ešte pridáme soľ, korenie, horčicu a nastrúhaný syr. Mäso najprv obalíme v múke,...
Jahňacie kolienko pečené s cesnakom a rozmarínom
Jahňacie kolienko najprv marinujeme, pričom marinádu vytvoríme z rozdrveného cesnaku, soli, oleja a rozmarínu. Marinovanie by malo trvať aspoň dvanásť hodín. Takto pripravené kolienko najprv...
Teľacie steaky s čučoriedkovou omáčkou
Mäso umyjeme, osolíme a okoreníme. V panvici zohrejeme olej a mäso na ňom osmažíme z obidvoch strán. Podlejeme vodou alebo bujónom a necháme dusiť asi 10 min., kým nezmäkne. Vyberieme ho, do omáčky...