Bezmäsité jedlá

Plnený patizón

Patizón umyjeme, odkrojíme vrch a odstránime jadierka, osolíme a necháme postáť. Naplníme plnkou, uložíme na pekáč, podlejeme zeleninovým vývarom a za občasného polievania upečieme domäkka....

Syrový koláč so zeleninou

Do misy preosejeme múku, osolíme a do jamky rozdrobíme droždie, ktoré zalejeme 150 ml vlažnej vody. Keď droždie nakysne, vymiesime cesto, ktoré necháme znovu vykysnúť. Do vymastenej formy...

Zemiakový koláč

Surové očistené zemiaky postrúhame na hrubo. Pridáme vajcia, postrúhaný parmezán a smotanu. Osolíme, okoreníme, ochutíme oreganom a premiešame. Cesto nalejeme do vymastenej formy a pečieme...

Syrová roláda so špenátom

Syr rozpustíme v mikroténovom vrecúšku a uvaríme vo vode. Vyváľkame na placku a naplníme plnkou a vajcami. Zabalíme do fólie a dobre vychladíme. Podávame ako studený pokrm s pečivom a šalátom. Plnka:...

Program.sk

Patizónový guláš

Patizón nakrájame na kocky a dáme podusiť na spenenú cibuľku spolu s pokrájanou paprikou a paradajkami. Po zmäknutí pridáme hladkú múku, osolíme, podľa potreby pridáme vodu a dochutíme...

Plnené papriky so syrom

Syr rozšľaháme s vajcami v miske, osolíme a pridáme posekanú petržlenovú vňať a strúhanku tak, aby bola zmes hustá (nesmie vytekať z paprík). Touto zmesou papriky naplníme, naukladáme...

Pečený hermelín

Hermelíny pozdĺžne rozkrojíme na 3 plátky ako tortu. Spodný diel potrieme horčicou, poukladáme naň tenké kolieska cibule, salámu a plátky paradajky. Okoreníme podľa chuti. Pridáme ďalší...

Rezancový nákyp

Rezance uvaríme v slanej vode, precedíme a opláchneme studenou vodou. Šunku alebo salámu posekáme nadrobno a paradajky pokrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu vymastíme olejom a posypeme strúhankou....

Figová saláma

Figy zomelieme, pridáme ostatné prísady a zmiešame. Vytvarujeme salámu, obalíme práškovým cukrom a necháme do druhého dňa stáť. Krájame ako salámu.

Tofu na srbský spôsob

Tofu pokrájame na kocky, ochutíme sójovou omáčkou, koreninami (rasca, vegeta, paprika) a chvíľu necháme stáť. Pridáme grilovacie korenie, a potom na oleji rýchlo opečieme. Cibuľku podusíme...

Strany 1...9899100101102103104...214