Bezmäsité jedlá

Tofu na ihle

Tofu pokrájame na väčšie kocky a dáme na pol hodiny do marinády zo sójovej omáčky, vegety a pretlačeného cesnaku. Šunku, eidam a broskyne pokrájame na rovnaké kocky. Na ihlu napichujeme...

Vyprážaný oštiepok

Oštiepok nakrájame na kolieska s hrúbkou asi 1/2 centimetra, každé mierne okoreníme a opaprikujeme z jednej strany. Medzi dve kolieska vložíme plátok šunky a obalíme hladkou múkou. Takto pomúčené...

Mrkvové šatôčky

Z jemne nastrúhanej mrkvy, múky, prášku do pečiva a tuku vypracujeme cesto a pol hodiny ho necháme odstáť v chladničke. Vyvaľkáme placku hrubú pol centimetra a rozkrájame na štvorce veľké...

Patizónové krokety

Patizón nastrúhame na stredne hrubom strúhadle, osolíme a odložíme asi na 10 minút. Potom vytlačíme zbytočnú šťavu, pridáme ovsené vločky, žĺtky, soľ, múku a nakoniec zľahka vmiešame...

Program.sk

Šišky

Múku zohrejeme na teplom mieste, potom do nej postrúhame citrónovú kôru. Pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku, žĺtky, cukor, roztopené maslo, soľ a rum. Prilejeme toľko vlažného...

Majonéza

Všetko varime nad parou až do zhustnutia, potom pridáme kyslú smotanu.

Domáci kečup

Očistenú a pokrájanú cibuľu podlejeme asi 4 PL vody a domäkka udusíme. Potom pridáme ocot, cukor, olúpané a na kocky pokrájané jablká, paradajky, vopred namočené hrozienka a koreniny. Premiešame...

Karfiolové karbonátky

Karfiol uvaríme v slanej vode a nadrobno posekáme. Maslo vymiešame so soľou a dvoma vajcami. Pridáme karfiol, korenie, strúhanku a zľahka premiešame. Zmes sa nesmie rozpadávať. Potom formujeme...

Tekvicové ragú

Tekvicu pokrájame na štvrtiny a odstránime jadierka. Dužinu nakrájame na malé kocky. Olúpaný zázvor, cesnak a cibuľu posekáme nadrobno. Smotanu vyšľaháme dotuha. V hrnci zohrejeme 3 lyžice...

Vafle so smotanou

Smotanu zmiešame so žĺtkom, s cukrom, vanilínovým cukrom a so štipkou soli dohladka. Dochutíme citrónovou kôrou. Múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame do smotanovej zmesi. Vypracujeme...

Strany 1...100101102103104105106...214