Bezmäsité jedlá

Zeleninová omeleta

Vajíčka zmiešame s jogurtom alebo cmarom, pridáme soľ, nadrobno nasekanú zeleninu a vylejeme na panvicu, ktorú sme predtým potreli olivovým olejom. Na miernom ohni pečieme do zlatista. Jemne...

Vtáčie mlieko

Z bielkov a polovice cukru ušľaháme tuhý sneh. Mlieko dáme variť. Do vriaceho mlieka lyžičkou zavárame snehové halušky, ktoré na slabom ohni povaríme. Po uvarení ich vyberieme na misu a do mlieka...

Plnený závin na slano

Suroviny na cesto vložíme v uvedenom poradí do pekárne a zapneme program Príprava cesta (alebo vypracujeme ručne a necháme vykynúť). Po vykysnutí cesto premiestnime na dosku a rozvaľkáme asi na veľkosť...

Hermelín s ananásom

Hermelín prekrojíme na dva plátky, medzi ktoré vložíme koliesko ananásu. Plátky poriadne stlačíme, obalíme v múke, vajci a strúhanke a vyprážame.

Program.sk

Syrové lievance

Z vlažného mlieka, soli, droždia a múky vypracujeme cesto, pridáme doň žĺtky a necháme asi 20 minút kysnúť na teplom mieste. Do vykysnutého cesta vmiešame nastrúhaný syr, tuhý sneh z bielkov,...

Hermelín v lístkovom ceste

Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto, ktoré potom rozkrojíme na 4 štvorce (15 x 15 cm). Dáme na ne trochu kečupu, trochu na kolieska nakrájaného póru, hermelín a zase trochu kečupu...

Karbonátky z nivy

Do misy nastrúhame nivu a namrvíme droždie, pridáme vajcia, dôkladne premiešame, osolíme, pridáme majorán, prelisovaný cesnak, mlieko a zahustíme strúhankou. Z hmoty tvarujeme malé karbonátky,...

Tvarohové pagáčiky

Všetko spolu zmiesime, dáme na chvíľku do chladu a potom vykrajujeme pagáčiky. Vrch potrieme žĺtkom pomiešaným s troškou smotany a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Sójová majonéza

Najskôr všetky prísady okrem citrónového koncentrátu rozmixujeme. Mixujeme asi 5 minút. Potom prelejeme obsah do vysokej nádoby a metličkou pomaly vmiešame citrónový koncentrát. Nádobu...

Sladká tvarohová nátierka s jahodami

Tvaroh, maslo, biely jogurt, jahodový sirup, citr.šťavu a práškový cukor vymiešame dohladka. Pridáme 100 g vidličkou roztlačených jahôd a premiešame. Necháme na chladnom mieste postáť....

Strany 1...105106107108109110111...214