Bezmäsité jedlá

Zapekaná cuketa

Cuketu olúpeme, nakrájame na kolieska a dáme do zapekacej misy. Misu nie je nutné ničím vymazať. Okoreníme. Na to dáme pretlak, ďalej na jemné krúžky nasekanú cibuľu, nakrájané olivy,...

Jablkovo-banánové muffiny

Formu na muffiny vysteľte košíčkami a rúru vyhrejte na 200°C. Pripravte si 2 misky. Do jednej dajte múku, kypriaci prášok, škoricu, perníkové korenie, citrónovú a pomarančovú kôru a na koniec...

Zavárka do polievky - lievančeky

Pripravíme si pol litra mlieka, 250 g múky a premiešame. Pridáme 3 celé vajíčka, soľ a rozšľaháme. Trošku cesta odlejeme a zafarbíme cviklovou šťavou. Dobre premiešame. Jemne omastíme...

Čokoládové muffinky

Vajíčka rozdeľte na bielka a žĺtka. K žĺtkom pridajte práškový cukor a chvíľu šľahajte elektrickým šľahačom. Do hrnčekov si nachystajte horúcu vodu a olej a striedavo zašľahávajte...

Program.sk

Kalerábové alebo karfiolové placky

Kaleráb (karfiol) nastrúhame na strúhadle, na širšie pásiky, vložíme do misy, osolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme žĺtka a premiešame. Pridáme 6 plných lyžíc hladkej múky, ak je zmes...

Zapekané knedle

Knedle obalíme vo vajíčkach a vysmažíme. Dáme do zapekacej nádoby a vrstvíme, na spodok dáme syr, potom šunku, do ktorej zabalíme kukuricu a nakoniec zasa syr. Dáme na 10 min zapiecť.

Brioška

Múku preosejeme, osolíme, pridáme cukor, droždie, 1 vajíčko a vlažné mlieko. Hmotu vypracujeme na polotuhé cesto, vyvaľkáme na obdĺžnik a poukladáme naň plátky masla. Preložením obdĺžnika...

Croissant, čokoládový chlebíček

Múku preosejeme, osolíme, pridáme cukor, droždie, 2 vajíčko, vlažné mlieko a vodu. Chlebíček: Masu vypracujeme na polotuhé cesto, vyvaľkáme na obdĺžnik 40 x 20 cm, pokladieme naň plátky...

Banánovo-orieškový chlebík

2 banány rozpučí vidličkou na kašu. Primiešame k nim mäkké maslo. K banánom a maslu primiešame cukor a vanilkový cukor a vymiešame nahladko. Primiešame celé vajíčka, mlieko a opäť vymiešame....

Oškvarkové pagáčiky

Cesto spravíme z múky, kvásku, mlieka a soli. Po nakysnutí cesto rozváľkame a natrieme ho pomletými oškvarkami. Cesto zabalíme, niekoľkokrát ho rozváľkame a vždy necháme podkysnúť asi 10 min....

Strany 1...113114115116117118119...214