Bezmäsité jedlá

Špenátová dobrotka

200 g kukuričných zŕn rozmixujeme, pridáme múku s kypriacim práškom, vajce, mlieko, koreniny a soľ, vymiešame a pridáme 100 g celých kukuričných zŕn. Na oleji opečieme smažienky. Nakrájaný...

Cukinová panvička

Na kolieska nakrájané zemiaky si najprv uvaríme v slanej vode, aby sa potom zbytočne dlho nezapekala "panvička". Zemiaky sa dosť dlho pečú a zatiaľ by cukina pustila veľa šťavy. Cukinu si nakrájame...

Zemiakové dolky

Vychladnuté zemiaky ošúpeme, postrúhame a spolu s múkou dáme do misy. Z droždia, mlieka a cukru, ktoré pridáme k múke, vypracujeme mäkké cesto. Cesto dáme na pomúčenú dosku, rozváľkame...

Škoricové klbka

Zo všetkých surovín urobíme cesto a necháme ho asi hodinu odležať. Potom si z celého cesta urobíme malé guličky a postupne ich pretlačíme lisom na cesnak do tvaru klbka. Ozdobíme perličkami....

Program.sk

Karfiolové placky

Karfiol umyjeme a rozoberieme na ružičky. Dáme variť v slanej vode do mäkka. Pridáme dve vajíčka mlieko, hladkú múku. Zmiešame a pridáme soľ podľa potreby. Pridáme mleté čierne korenie....

Zemiaková bomba po balkánsky

Zemiaky umyjeme a v uvaríme ich v šupke (25 minút). Zlejeme, ošúpeme a prelisujeme alebo nastrúhame najemno. Necháme vychladnúť a asi 250 g si odložíme v zakrytom hrnci. Zvyšné zemiaky zmiešame...

Šúľance s makom

Vypracujeme cesto, dáme zovrieť vodu - do nej trošku soli a kým voda zovrie, z cesta šuľkáme šúlance. Šúľance dáme uvariť (kým nevyplávajú na povrch) a scedíme. Pridáme maslo, mak a cukor....

Karfiol na orientálny sposob

Karfiol očistíme, umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Na Flore opražíme kolieska cibule, zalejeme vývarom z karfiolu, pridáme roztlačený cesnak...

Mramorový ryžový nákyp

Ryžu opláchneme, vsypeme do vriacej vody, varíme 3 minúty, potom ju scedíme a necháme odkvapkať. Mlieko zohrejeme, dáme doň Ramu, lyžičku vanilínového cukru a štipku soli, pridáme ryžu,...

Pečená zeleninová pochúťka

Neošúpané zemiaky a cukinu, šampiňóny, papriku, paradajky, cibuľu a pór nakrájame, dáme na plech, osolíme, posypeme provensálskym korením a zalejeme olivovým olejom. Prilejeme 2 dcl vody...

Strany 1...147148149150151152153...214