Bezmäsité jedlá
Kokosová fazuľka
Fazuľu uvaríme v slanej vode. Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme maslo, fazuľku, karí korenie a kokos. Masu osolíme, podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Podávame s ryžou.
Hičkoše
Zemiaky očistíme a postrúhame na strúhadle. Osolíme. Pridáme múku a spracujeme na polotuhé cesto. Do osolenej vriacej vody lopárikom vyklápame kúsky cesta. Uvarené halušky preložíme do pripravenej...
Sírovec v sherry omáčke
Rezance uvaríme v slanej vode. Na veľkej panvici roztopíme maslo a mierne osmažíme cibuľku, petržlenovú vňať, zeler a mrkvu, nakrájanú na kolieska. Pridáme sírovec, necháme ho nasiaknuť...
Marlenka
Heru s cukrom, vajcami a medom dobre vyšľahajte. Postavte na mierny oheň a pomaly zohrievajte. Pridajte sódu a toľko múky, aby vzniklo vláčne, nie príliš tuhé cesto, ktoré rozdeľte na 12-13...
Potápačský tatarák
Do misy nadrobno nakrájame cibuľu. Pridáme mrkvu, zeler, nastrúhaný syr, mleté orechy, cesnak, horčicu a olej. Poriadne premiešame. Na oleji opečieme krajce chleba. Hrianky natierame rozmiešanou...
Oľady s lesnou zmesou a šľahačkou
Droždie rozmiešame vo vlažnom mlieku, pridáme ušľahané vajcia, cukor a soľ. Za stáleho miešania pridávame múku, kým nevznikne riedke cesto. Po vykysnutí zamiešame do cesta obielené nastrúhané...
Kaleráb s arašidovou omáčkou
Kaleráby nakrájame na mesiačiky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Arašidy rozmixujeme spolu s čili papričkami, pridáme roztlačený cesnak, soľ, cukor, sardelovú pastu a citrónovú šťavu....
Fenikel zabalený v šunke
Fenikel umyjeme, rozkrájame na štvrťky, polejeme citrónovou šťavou. V hrnci necháme zovrieť vodu so soľou, s mletým čiernym korením a s cukrom. Vložíme do nej fenykel a 5 minút ho povaríme....
Stalinova pikantná placka s babuškiným šalátom
Mäso pokrájané na pásiky spolu s pečienkou, paprikou, paradajkami a cibuľou opečieme na oleji, ochutíme soľou a korením. Pridáme pretlak a uvedieme do varu. Podávame na plackách, ktoré pripravíme...
Beňušská pochúťka
Postrúhame zemiaky. Pridáme múku, vajce, soľ, cesnak korenia a spravíme cesto, z ktorého na oleji vysmažíme placky. Na oleji podusíme cibuľu a pridáme na kocky pokrájané, osolené a okorenené...