Bezmäsité jedlá

Budhistický pôst

Rezance namočíme do teplej vody na 30 minút a scedíme ich. Tofu syr nakrájame na tenké trojuholníky a osmažíme ho na oleji do žlta. Dochutíme polievkovým korením a soľou. Pridáme zmes zeleniny...

Plnené šampiňóny

Šampiňóny vydlabeme. Vydlabané vnútro nadrobno nakrájame, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, vajce, korenie, soľ a mleté orechy (tie môžeme nahradiť modrým plesňovým syrom). Zmes vymiešame...

Rizoto s jasmínovou ryžou

Uvaríme ryžu. Na oleji speníme cibuľu, pridáme na tenké plátky nakrájané kuracie prsia, soľ a orestujeme. Hotové odložíme bokom a na tej istej panvici urobíme praženicu z dvoch vajec. K praženici...

Zemiakové knedlíky s praženicou

Zemiaky uvaríme v šupe, olúpeme ich a prelisujeme. Pridáme múku, vajce a soľ. Vypracujeme cesto. Hrnčeky vymastíme olejom, vysypeme múkou a naplníme cestom. Dáme ich do hrnca s vriacou vodou...

Program.sk

Vegetariánske rizoto

V ľahko osolenej vode uvaríme sóju, scedíme a vývar odložíme bokom. Ryžu na oleji orestujeme do sklovita a zalejeme horúcim vývarom. Dusíme do mäkka, asi 20 minút za priebežného dolievania...

Špargľa s orechovou omáčkou

Nasekané orechy na sucho opražíme, pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, cesnak, citrónovú kôru a bylinky. Metličkou šľaháme olej, do ktorého postupne prilievame mlieko, kým nevytvoríme hladkú...

Hríbová na kyslo

Očistené čerstvé huby pokrájame na tenšie plátky, zalejeme trochou vody a uvaríme. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, bobkový list a osolíme. Zahustíme bešamelom z masla a múky. Po prevretí...

Červená šošovica s kapustou

Kapustu nakrájame na rezančeky, mrkvu s pórom na kolieska a zemiaky na kocky. Na rozohriatom masle osmažíme a podusíme kapustu. Pridáme zeleninu. Osolíme, okoreníme, prilejeme paradajkovú šťavu...

Pochúťka zo zelených fazuľových luskov a brokolice

Uvaríme ryžu. Fazuľové lusky, klíčky, brokolicu a mrkvu nakrájame na menšie kúsky, obaríme vriacou vodou a scedíme. Na oleji orestujeme na lupienky nakrájanú cibuľu, na tenko nakrájané...

Špenátové halušky so syrovou omáčkou

Špenátový pretlak rozmrazíme a vytlačíme z neho prebytočnú šťavu. Pridáme mlieko, múku, vajce a soľ a vypracujeme hladké stredne husté cesto. Halušky nasádzame do vriacej osolenej vody...

Strany 1...184185186187188189190...214