Bezmäsité jedlá

Zapekané plnené rožky

Pripravíme si cca. 8 rožkov, najlepšie z predošlého dňa, 1 veľkú konzervu "lančmítu", horčicu, kečup, Worcester, chilli omáčku, čierne korenie, soľ, vajce na potretie a strúhaný syr na posypanie....

Vyprážaná špargľa s rajčinami

Ošúpanú špargľu 10 minút povaríme v osolenej vode. Vychladnutú a osušenú ju obalíme v múke, vajci a v strúhanke a na oleji vypražíme. Majonézu rozriedime bielym vínom a citrónovou šťavou...

Špargľa s holandskou omáčkou

Špargľu umyjeme, ošúpeme a uvaríme vo vode so soľou a cukrom. Maslo na panvici roztopíme a odstavíme. Do plytkej nádoby dáme žĺtky, trochu soli a mletého bieleho korenia. Nádobu vložíme...

Milánska špargľa

Špargľu umyjeme, ošúpeme a uvaríme v osolenej vode. Uvarenú a odkvapkanú špargľu kladieme na tanier pomastený maslom. Hlavičky špargle husto posypeme postrúhaným syrom, pokvapkáme maslom...

Program.sk

Zemiakové placky s kapustou

Zo zemiakov, majoránky, vajec, múky a mlieka urobíme cesto na haruľu. Dochutíme soľou a korením. Z cesta urobíme placky, ktoré vysmážame na oleji. Hotové placky plníme zmesou dusenej kapusty...

Špenátová omeleta

Špenát upravíme klasicky (teda cibuľka, cesnak, soľ). Keď je špenát hotový urobíme si omelety, ktoré naplníme špenátom, na ktorý posypeme syr feta, alebo taký čo máte doma, napr. údený...

Zapekaná brokolica

Uvarené zemiaky pretlačíme do zapekacej misky vymastenej maslom, uložíme na ne šunku, uvarenú brokolicu, zalejeme šľahačkou (ktorú sme ochutili, napr. cesnakom, muškátovým orechom...)a dáme...

Bryndzové pirohy

Zemiaky postrúhame a spolu s múkou a soľou vymiesime hladké cesto. Na pomúčenom lopári rozvaľkáme a pokrájame na štvorce 8 cm x 8 cm. Na každý kúsok dáme lyžičku vymiešanej plnky z bryndze,...

Džadky

Obielené zemiaky dáme variť do osolenej vody. Keď sa uvaria, vodu scedíme, pridáme múku a rýchlo na slabom príkone tepla niekoľko minút miešame, aby vznikla hladká hmota. Keď hrniec nakrátko...

Vianočka

Z múky, kvásku, žĺtkov, nastrúhanej kôry z citróna a masla a cukru vypracujeme polohusté cesto /nesmie byť riedke/, potom nabobnané hrozienka /sirup cez sitko necháme odtiecť/ zapracujeme do cesta....

Strany 1...188189190191192193194...214