Bezmäsité jedlá

Čínske vajcia s cibuľovou omáčkou

Dobre umyté vajcia vložte do studené vody, priveďte do varu a varte 6 min. Potom ich vyberte, po celom povrchu naťukajte škrupinu, ale nelúpte. Do vriacej vody nasypte soľ, pridajte sáčky s čajom,...

Hliva ustricová v čínskom karameli

Zeleninu nakrájajte na drobné kúsky. Rezance uvarte podľa návodu. Na čínskej panvici (woku) rozpáľte olej pridajte ocot a cukor. Vytvorte karamel do ktorého pridajte na prúžky pokrájanú hlivu,...

Špenátové krokety

Nadrobno pokrájanú cibuľu speňte na masti, pridajte rozmrazený špenát a poduste. Primiešajte krupicu, zalejte mliekom, osoľte, okoreňte a uvarte kašu. Do vychladnutej kaše pridajte na kocky...

Kapusta plnená hubami a vajcom

Cibuľu pokrájajte a speňte na tuku, pridajte udusené huby a spolu popražte 5-7min. Pridajte kôpor a nadrobno pokrájané vajcia, uvarené natvrdo. Kapustné listy sparte horúcou vodou, naplňte...

Program.sk

Orechový závin

Cesto: Maslo vymiešajte s cukrom a žĺtkami. Potom s tuhým snehom naraz pridajte pomleté orechy, múku s kypriacim práškom a strúhankou. Cesto rýchlo upečte na dobre vymastenom a vysypanom plechu....

Brokolica so strúhankou a maslom

Do vriacej osolenej vody dajte na ružičky rozobranú brokolicu, krátko sparte a sceďte. Strúhanku nasucho opražte. Pridajte soľ. Opraženou strúhankou posypte brokolicu. Polejte roztopeným, osoleným...

Zelerové placky

Zeler umyte, očistite a nastrúhajte. Pridajte vajce, prelisovaný cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľu, strúhanku a bazalku. Vytvorte masu, ktorú ochuťte soľou, vegetou a korením. Na rozohriatom...

Zemiaky v syrovej omáčke

Z masla a múky pripravte svetlú zápražku, zrieďte ju mliekom, osoľte, okoreňte, dobre premiešajte a pridajte postrúhaný syr. Odstavte. Zemiaky uvarte v šupe, ošúpte, nakrájajte na plátky...

Chlebové cesto

Múku preosejte do misy. Pridajte droždie, soľ, cukor a rascu. Potom pridajte bravčovú masť a všetko spolu zmiešajte. Prilejte letnú vodu a vypracujte cesto. Prikryte a nechajte kysnúť na teplom...

Paradajky plnené plesňovým syrom

Paradajky umyte, zrežte z nich vršky (tie si odložte), lyžicou vydlabte a posoľte. Plesňový syr pretlačte, vymiešajte so zmäknutým maslom, naplňte pripravené paradajky ktoré prikryte odrezanou...

Strany 1...195196197198199200201...214