Bezmäsité jedlá
Recept na rezancové cesto
Múku preosejte do misy, zmiešajte z krupicou, pridajte vajcia, soľ a vodu a hnetacou metličkou mixéra vymiešajte hladké cesto. (ak sa lepí, pridajte trochu múky). Cesto zľahka pomúčte, zabaľte...
Sójové plátky v paradajkovej omáčke
Sójové plátky si predvarte vo vývare zo zeleninovej kocky alebo masoxu, prípadne vo vode ochutenej soľou a vegetou. Nechajte ich v nej vychladnúť. Medzitým si pripravte z vyššie uvedených...
Zemiakové placky /haruľa/
Zemiaky postrúhajte, pridajte mlieko, vajce, múku, rascu, roztlačený cesnak, majoránku. Premiešajte a osoľte. Na rozpálenom oleji tvarujte menšie placky a opečte ich z oboch strán.
Brokolica na cesnaku a víne
Brokolicu rozoberte na ružičky, prepláchnite. Väčšie hlúbiky rozkrájajte na menšie kúsky. V hrnci rozpáľte olej, dajte naň nadrobno pokrájaný cesnak, pridajte brokolicu, osoľte okoreňte....
Ryžový nákyp s tvarohom
Ryžu preberte, umyte a sparte vriacou vodou. Zalejte 4 dl mlieka a nechajte na ohni prejsť varom. Zakrytú vložte do rúry a uduste do 3/4. 50 g masla vymiešajte s práškovým cukrom a žĺtkami do penista....
Dusená zelená fazuľka
Fazuľové struky očistite, umyte a dôkladne osušte. Cibuľu nakrájajte na kolieska a do žlta osmažte na oleji. Paradajky olúpte, zbavte zrniečok a nakrájajte na kocky. Fazuľové struky duste...
Marinovaná červená kapusta
Kapustu prekrojte, odstráňte zvädnuté listy, vyrežte hlúb a pokrájajte na rezance. Premiešajte červené víno, ovocnú šťavu, cukor, ocot, vmiešajte škoricu, klinčeky, bobkový list, čierne...
Sviečková so sójového mäsa
Mäso povarte cca 10 min. v osolenej vode. Oceďte, po vychladnutí z neho vytlačte prebytočnú tekutinu. Medzitým si nadrobno nakrájajte cibuľu a speňte ju na rozpálenom tuku. Pridajte na drobno...
Zemiakové knedle
Zemiaky umyte, ošúpte a uvarte v osolenej vode. Hriankový chlieb nakrájajte na kocky a opražte na 10 g masla do chrumkava a odložte. Zvyšné maslo rozpustite, zemiaky zlejte a horúce popučte,...
Hubové šišky
Použite výhradne čerstvé huby. Huby nakrájajte, osoľte a pridajte rascu a poduste na masti a nadrobno posekanej cibuli. Potom podlejte a keď sa voda vydusí tak ich z panvicu preklopte do misy....