Bezmäsité jedlá
Špenátové lasagne
Všetky suroviny rozdelíme na dve polovice. Lasagne varíme asi 5 minút, poukladáme ich na vymastený plech a na ne vrstvíme uvarený špenát zmiešaný s cesnakom. Na to postrúhame kúsok muškátového...
Klobúky hlivy v alobale
Klobúky hlivy očistíme. Do rozšľahaného vajca vmiešame nastrúhaný syr, cesnak vymiešaný so soľou a jemne posekanou petržlenovou vňaťou. Touto pomazánkou natrieme polovicu pripravených...
Hliva so zeleným hráškom
Hlivy nakrájame na rezance, opražíme, pomiešame so sterilizovaným hráškom, kečupom, posekanou petržlenovou vňaťou, podusíme a ochutíme.
Kaleráby zapekané so syrom
Kaleráby uvaríme do polomäkka, očistíme ich, vrchy odrežeme a spodné časti vydlabeme. Odrezané vrchy a vydlabané vnútro roztlačíme vidličkou, okoreníme, pridáme posekané, natvrdo uvarené,...
Baklažán na orientálny spôsob
Baklažány ošúpeme, pokrájame na kolieska hrubé asi 1 cm, osolíme ich, okoreníme a na horúcom oleji opečieme. Opečené kolieska odložíme na tanier. Paradajky namočíme na chvíľu do horúcej...
Prepadlá buchta
Všetko na cesto zmiešame a vylejeme na vymastený a polohrubou múkou vysypaný plech. Všetko spolu s náplňou zmiešame (môžeme zriediť mliekom), lyžicou kladieme na cesto. Pečieme asi 55 min....
Patizónové placky
Patizón ošúpeme, nastrúhame na slíže a zmiešame so žĺtkami, múkou a soľou podľa chuti. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. V panvici rozohrejeme olej a naberačkou vkladáme cesto tak,...
Jarná redkvička
Slaninku pokrájame, popražíme aj s cibuľkou (alebo ju speníme na oleji). Pridáme očistenú a pokrájanú redkvičku, podusíme ju, a keď je už takmer mäkká, primiešame špekáčik pokrájaný...
Parížsky kapric
Bielka z piatich vajec vyšľaháme, pridáme po jednom žĺtka a jemne zamiešame múku s práškom do pečiva. Upečieme vo vyhriatej rúre. Plnku urobíme z piatich bielkov, ktoré nad parou vyšľaháme...
Rožteky
Zmiešaním vajec s tvarohom, olejom, múkou, kypriacim práškom a soľou získame cesto. To necháme trochu odležať, neskôr rozvaľkáme na pomúčenej doske a rozrežeme nožom na štvorce. Štvorce...