Bezmäsité jedlá
Brokolica so syrovou omáčkou
Syrová omáčka: Smotanu necháme zovrieť, pridáme tavený syr spolu s nastrúhaným tvrdým syrom, soľou a miešame, pokiaľ sa nerozpustí syr. Omáčku zahustíme hladkou múkou zmiešanou so smotanou....
Zapečený karfiol
Karfiol uvaríme v osolenej vode. Po odkvapkaní karfiol poukladáme do misy, zalejeme smotanou rozmiešanou s vajciami, soľou a postrúhaným orieškom. Povrch obložíme plátkami rastlinného tuku...
Brokolicovo-karfiolové duo
Brokolicu sparíme, karfiol uvaríme do mäkka. Karfiol i brokolicu rozoberieme na ružičky. Pekáč vymastíme a vysypeme strúhankou. Striedavo ukladáme vrstvy karfiolu a brokolice. Každú vrstvu...
Zemiaková kaša
Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Dáme variť do mierne osolenej vody do mäkka. Po uvarení vodu zlejeme a trochu vývaru zo zemiakov necháme. Zemiaky popučíme, pridáme maslo,...
Špenátová žemľovka
Žemle pokrájame na kocky a usušíme ich. V mlieku rozhabarkujeme žĺtky, soľ, rozpustené maslo a rozmrazený špenát. Kocky žemlí zmiešame s pripravenou špenátovou masou, zľahka primiešame...
Tofu
Tofu nakrájame na rezance, ochutíme sójovou omáčkou, rascou. Na oleji speníme cibuľu, pridáme tofu, chvíľu podusíme a opatrne premiešame. Ochutíme karí korením, pridáme kečup a v mlieku...
zo zemiakov
Zemiaky uvaríme v šupke. Keď vychladnú, ošúpeme ich a nahrubo postrúhame. Osolíme, pridáme všetky príchute, nadrobno pokrájanú cibuľu i roztlačený cesnak a všetko spolu dobre zmiešame. Zo...
Prekladaná zemiaková placka
Mäso 1 deň dopredu naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme odležať. Na panvicu dáme vrstvu zemiakového cesta, potom položíme mäso a prikryjeme ďalšou vrstvou zemiakového cesta. Vrstiev...
Hlivové rizoto s vínom
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v panvici na masle a slanine, pridáme umytú ryžu a dobre premiešame. Do takto pripravenej ryže pridáme nadrobno nakrájané hlivy, paradajkový pretlak, osolíme,...
Baklažánová musaka
Z baklažánu odstránime hrubú šupu a pokrájame ho na kocky. Na rozohriatej Flore krátko orestujeme na kolieska pokrájaný pór, pridáme očistené na kocky pokrájané zemiaky, osolíme, podlejeme...