Bezmäsité jedlá

Pikantná zelenina

Cibuľu, papriku, paradajky, feferóny očistíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme horčicu, olej, ocot, cukor, soľ. Premiešame a varíme 25 až 30 minút. Poháre naplníme horúcou masou,...

Vyprážaný kelový list

Kelový list sparíme, tvrdú časť naklepeme, posypeme zeleninovým polievkovým dochucovadlom, korením a prelisovaným cesnakom. Na to poukladáme plátky šunkovej salámy a postrúhaný údený...

Karfiol so žĺtkovou omáčkou

Karfiol očistíme a uvaríme v osolenej vode takmer do mäkka. Do hrnčeka dáme žĺtka, vodu, soľ a polovicu masla nakrájaného na kúsky. Hrnček postavíme do kastróla s vodou a za stáleho miešania...

Vyprážané plnené papriky

Z paprík opatrne vykrojíme jadrovník, ktorý zo stopky odstránime. Papriku naplníme taveným syrom a odkrojenou časťou so stopkou (bez jadrovníka) papriku uzatvoríme. Môžeme zafixovať špáradlami....

Program.sk

Tekvicové placky

Ošúpanú tekvicu najemno postrúhame, pridáme ovsené vločky, klíčky, sójovú múku a vajcia. Všetko zmiešame a hustotu upravíme strúhankou, alebo celozrnnou múkou. Ochutíme prelisovaným...

Karfiolový prívarok

Očistený a umytý karfiol i s pokrájanými mladými listami dáme variť do vody. Z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme ju vývarom z karfiolu a mliekom, vylejeme k uvarenému karfiolu, osolíme...

Zapečená brokolica

Brokolicu sparíme, rozoberieme a poukladáme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča. Vajce vyšľaháme, primiešame biely jogurt a smotanu a postrúhaný syr. Podľa potreby pridáme soľ....

Hliva po provensálsky

Pokrájané hlivy podusíme na polovici masla, vmiešame smotanu, okoreníme a osolíme. Na druhej polovici masla speníme nakrájanú cibuľu, pridáme paradajky a podusíme do mäkka. Stiahneme z ohňa...

Plnené zemiaky

Zemiaky so šupkou uvaríme vo vode. Vychladené zemiaky ošúpeme, prekrojíme a stred zemiakov opatrne vyberieme s lyžičkou. Zmes, ktorú sme vybrali zo zemiakov, zmiešame s taveným syrom, kukuricou...

Buchty trochu inak

V asi 2,5 dcl teplého mlieka rozpustíme 2 lyžice cukru, 2 kocky droždia a necháme nakysnúť. Zvyšné suroviny a vykysnutú zmes zmiešame, olej pridáme až na koniec. Necháme 30 minút podkysnúť...

Strany 1...67686970717273...214