Bezmäsité jedlá
Karfiolové lasagne s malinami
Karfiol rozdelíme na malé kúsky a dusíme asi 10 minút. Múku, papriku a rozpustené maslo zmiešame. Vodu s mliekom privedieme do varu, osolíme, okoreníme a 2/3 zmiešame s karfiolom. Cesto poukladáme...
Zapekaná ryža s hlivou
Ryžu umyjeme, zalejeme horúcim vývarom, pomiešame, prikryjeme a asi 15 minút varíme na miernom ohni. Uvarené hlivy posekáme, pomiešame s ryžou, hráškom a ochutíme. Potom preložíme do vymastenej...
Papriky plnené hlivou a syrom
Jemne pokrájanú hlivu podusíme na masle, osolíme, po vychladnutí vmiešame do taveného syra. Zelené papriky pozdĺž rozrežeme, odstránime jadierka a naplníme pripravenou zmesou. Podávame s pečivom....
Karfiol na milánsky spôsob
Karfiol uvaríme v osolenej vode do mäkka, scedíme a posekáme. Na masle speníme posekanú cibuľu, pridáme vajcia, posekaný karfiol a smažíme, pokým masa nezhustne. Žemle prekrojíme a striedku...
Aspik z uhorkového nálevu
Želatínu rozpustíme vo vode s uhorkovým nálevom. Do vypláchnutej formy poukladáme suroviny a zalejeme pripraveným nálevom. Dáme stuhnúť do chladničky.
Viedenské hlivové rezne
Klobúky osolíme, namočíme do mlieka, obalíme múkou, vajcom a strúhankou. Po oboch stranách opražíme. Kyprejšie rezne získame, keď rezy potrieme z oboch strán snehom ušľahaným z bielkov,...
Zemiakové krokety
Uvarené a vychladnuté zemiaky prepasírujeme. Očistenú cibuľu pokrájame na kocky, opražíme, pomiešame so zemiakmi, s múkou, uvarenými hlivami nakrájanými na pásiky, vajciami a ochutíme posekanou...
Tofu na kantonský spôsob
Tofu nakrájame na kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou, ochutíme grilovacím korením, drvenou rascou, olejom, premiešame a necháme postáť. Potom krátko opečieme a vyberieme na tanier. Do oleja...
Prekladané zemiakové pagáče
Do hlbšej misy dáme prísady a vypracujeme vláčne cesto. Rozvaľkáme na pomúčenej doske. Na 2/3 postrúhame polovicu Palmarinu a zemiakov. Cesto preložíme, rozvaľkáme a postrúhame druhú polovicu...
Figová saláma
Figy zomelieme, pridáme ostatné prísady a zmiešame. Vytvarujeme salámu, ktorú obalíme práškovým cukrom a necháme do druhého dňa stáť. Krájame ako salámu.