Bezmäsité jedlá

Vyprážané patizóny

Patizóny očistíme, umyjeme, pokrájame na tenšie plátky, osolíme, obalíme v múke, namočíme do omeletového cesta a na miernom ohni v horúcom oleji opečieme dozlatista. Omeletové cestíčko:...

Ryžový krém s jahodami

Ryžu zalejeme mliekom, pridáme štipku soli a za stáleho miešania varíme asi 10 minút. Hrniec prikryjeme a necháme kašu vychladnúť. Do vychladnutej kaše vmiešame práškový cukor a dáme...

Zapečený karfiol

Očistený, umytý karfiol vložíme do vriacej osolenej vody a prikrytý varíme. Mäkký karfiol z vody vyberieme a necháme odtiecť. Potom ho rozdelíme na štyri približne rovnaké kúsky a dáme...

Buchty s marhuľami

Do preosiatej múky pridáme droždie, rozmiešané v malom množstve osladeného mlieka, soľ, vajce a toľko mlieka, aby vzniklo polotuhé cesto, ktoré vareškou dobre vypracujeme a necháme na teplom...

Program.sk

Pirohy zo zemiakového cesta

Hladkú múku rozmiešame s polohrubou, pridáme varené pretlačené zemiaky, soľ, vajce a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na múkou posypanej doske. Na polovicu rozvaľkaného cesta kladieme kôpky...

Kelový prívarok

Očistený a umytý kel pokrájame, vložíme do rajnice, zalejeme vývarom, osolíme a varíme. Na panvici rozškvaríme na drobné kocky nakrájanú slaninu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu,...

Jablková žemľovka

Rožky nakrájame na kolieska. Mlieko zohrejeme a osladíme. Ohňovzdornú nádobu dobre vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Kolieska rožkov namáčame do mlieka a vyložíme nimi dno a boky nádoby....

Zemiakový nákyp

V mise vymiešame práškový cukor so žĺtkami a citrónovou kôrou. Potom pridáme citrónovú šťavu, pomleté orechy, nastrúhané zemiaky a z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Všetko zľahka premiešame,...

Vtáčie mlieko

Do mlieka zamiešame vanilkový cukor a dáme zovrieť. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zašľaháme doň 20 g práškového cukru. Zo snehu ukrajujeme lyžicou gule, ktoré povaríme vo vriacom mlieku...

Bryndzové halušky

Očistené surové zemiaky postrúhame, pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto. Dáme do dierkovaného sita na halušky a vareškou pretláčame halušky do dostatočného množstva vriacej vody. Keď...

Strany 1...567891011...214