Bravčové mäso
Zapečené bravčové rezne so syrom
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, na okrajoch nakrojíme, osolíme a sprudka po oboch stranách opečieme na oleji. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme, pridáme rozšľahané osolené...
Plnené zemiakové rezne
V šupke uvarené zemiaky očistíme, potrieme, osolíme, pridáme múku a vypracujeme cesto. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme zomleté mäso, soľ, opražíme, prilejeme trocha vody a chvíľu...
Bravčové rebierko v šolete
Karé posekáme na rebierka, zľahka naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme a na rozpálenom tuku z oboch strán rýchlo opečieme. Na tuku po opekaní opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu,...
Pečené koleno na čiernom pive
Kolená osolíme, narežeme kožu, potrieme rozdrveným cesnakom, vložíme do pekáča, pridáme nastrúhané cibuľu, cesnak vcelku, nové korenie, bobkový list a podlejeme 1 pivom. Kolená vložíme...
Dusený bravčový jazyk
Bravčový jazyk bez podjazyčia umyjeme a vložíme do osolenej vriacej vody. Pomalým varom uvaríme do polomäkka. Ešte teplý ho olúpeme a nakrájame ho na hrubšie plátky. V hrnci rozohrejeme...
Rezeň s olomouckým tvarôžkami
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme a osolíme. Na každý rezeň položíme plátok šunky, plátok olomouckého syrečka a okoreníme. Potom rezeň prehneme, spojíme špáradlom, obalíme v trojobale...
Bôčiková nakladaná roláda
Plát bôčika osolíme, silno posypeme drveným farebným korením. Potrieme roztlačeným cesnakom a pokvapkáme pivom. Potom potrieme horčicou. Roládu zvinieme a veľmi pevne zviažeme. Zabalíme...
Rezne podľa rytiera
Mäso nakrájame na plátky a naklepeme. Vajcia rozšľaháme a pridáme všetky prísady. Do marinády vložíme všetko mäso a dáme odležať do chladničky najmenej na 24 hodín. Čím dlhšie je mäso...
Banánové bravčové mäso
Mäso nakrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme, posypeme múkou a na rozpálenom tuku opražíme. Preložíme do pekáča, pridáme pokrájanú cibuľu, lisovaný cesnak a zaprášime paprikou a rascou....
Obrátené rezne
Bravčové plátky naklepeme, osolíme a obalíme najprv v strúhanke, a potom v rozšľahanom vajci. Po oboch stranách opečieme na oleji a preložíme plátkami slaniny.