Bravčové mäso
Krkovička pečená na rasci
Krkovičku umyjeme, osolíme, potrieme časťou rozotreného cesnaku a posypeme rascou. Do pekáča dáme trocha oleja, vložíme mäso, podlejeme vodou a posypeme na malé kúsky nakrájaným zvyškom...
Bravčové na divoko
Mäso odblaníme, umyjeme a prešpikujeme plátkami slaniny. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potlčeným novým korením, mletými borievkami a na masti ho zo všetkých strán opečieme....
Bravčové na zelenine
Z mäsa narežeme rezne, troška ich naklepeme a na rozpálenom oleji rýchlo opečieme. Do pekáča dáme alobal, na alobal rozložíme opečené rezne. Do výpeku dáme nadrobno nakrájanú slaninu,...
Rezne s lečom
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, paprikou, vegetou a krátko, ale prudko opečieme na rozpálenom oleji. Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, olúpeme a nakrájame...
Bravčové kotlety s pikantnou omáčkou
Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme múku, podusíme, zalejeme vínom a vývarom z kostí a necháme dusiť asi 10 minút. Na panvici rozpálime masť a opečieme na nej osolené kotlety,...
Rezne na smotane
Mäso umyjeme, pokrájame, troška rozklepeme, osolíme a na rozpálenom oleji prudko opečieme. Opečené rezne dáme do nádoby, v ktorej sme rozpustili maslo, posypeme hladkou múkou, zalejeme smotanou,...
Bravčové karé na víne
Bravčové karé umyjeme, naklepeme a opečieme na oleji. Vyberieme na tanier a do oleja dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, poprášime múkou, troška opražíme a zalejeme vodou. Do takto pripravenej...
Fašírky z mäsa a zemiakov
Na mäsovom mlynčeku dvakrát pomelieme mäso, v šupke uvarené, olúpané zemiaky a v mlieku namočený vytlačený rožok. Masu osolíme, okoreníme, pridáme 1 vajce, štipku postrúhanej citrónovej...
Bravčové na leči s tarhoňou
Cibuľu nakrájame na malé kocky a orestujeme ju v hrnci na troške oleja. Mäso nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Mäso pridáme ku cibuli a restujeme asi 5 min. K mäsu pridáme 2 PL z leča...
Bravčové mäso s párkom
Mäso umyjeme, osušíme utierkou a nožom urobíme doň štyri otvory, do ktorých vtláčame polovičky párkov. Otvory špáradlom uzavrieme, mäso zo všetkých strán opečieme na masti a vyberieme...