Bravčové mäso
Obrátené bravčové rezne s maslovými zemiakmi
Mäso umyjeme, osušíme a narežeme na rezne spôsobom - prvý rez narežeme do 0,5 cm od spodu. Druhý rez narežeme po spodok mäsa. Vznikne nám väčší rezeň, ktorý cez mikroténové vrecúško...
Sedliacke mäso pečené
Mäso očistíme, umyjeme a osušíme. Potom ho potrieme cesnakom rozotreným so soľou, vložíme do pekáča, posypeme očistenou cibuľou nakrájanou na kolieska, podlejeme vodou a prikryté upečieme...
Bravčové s jablkami
Umyté a osušené mäso nakrájame na malé kúsky. Jablká prekrojíme, odstránime jadrá, pokrájame na hrubšie mesiačiky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Citrón umyjeme, odstránime vrchnú...
Pečené krkovička
V pekáči na oleji speníme nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom mäso rozložíme po celej ploche pekáča. Na mäso poukladáme očistené a na štvrtky pokrájané osolené zemiaky, okoreníme, zalejeme...
Živánske rebierko
Z mäsa nasekáme rebierka. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji opečieme po oboch stranách. Do výpeku dáme na malé kocky nakrájanú slaninu, chvíľu ju restujeme, pridáme...
Rebierko v marináde
Vo väčšej nádobe zmiešame med, worcesterskú omáčku, horčicu, kečup a olej. Marinádu ochutíme pretlačeným cesnakom, soľou a čiernym korením. Mäso umyjeme a asi na 4 hodiny vložíme do pripravenej...
Bravčové na víne
Z mäsa nakrájame malé kúsky, dáme na rozpálený olej, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, soľ, mleté čierne korenie a restujeme. Do hotového pridáme múku, kečup, vývar, víno a necháme...
Bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou
Šampiňóny si nakrájame na tenké asi 0,3 mm hrubé plátky. Na 1 PL rozpáleného oleja ich orestujeme a osolíme. Prilejeme vývar, stiahneme plameň na minimum a necháme dusiť 10 min. Do omáčky...
Mäsové guľky s kapustou
Umyté bravčové mäso pomelieme spolu s údenou slaninou, cibuľou, cesnakom, osolíme, pridáme vajce, napoly udusenú a vychladnutú ryžu a okoreníme mletým čiernym korením. Zamiešame a tvoríme...
Prírodný rezeň
Z mäsa nakrájame 4 rezne, na okraji ich narežeme, naklepeme, osolíme, na jednej strane poprášime múkou a v rozpálenej masti opečieme po oboch stranách. Na opečené reze dáme po kúsku masla....