Cestoviny a pizza
Zdravé cestoviny
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Do wok panvice dáme 2-3 PL oleja, nakrájame pór a dusíme ho v panvičke. Nakrájame čínsku kapustu, ktorú pridáme do panvičky a spolu s pórom dusíme do mäkka....
Cestoviny s hlivou
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, papriku a hlivu na tenké rezance, cestoviny uvaríme. Na troche oleja opražíme cibuľu, čili (podľa chuti) a cesnak. Po chvíľke pridáme hlivu s paprikou. Osolíme...
Cestoviny Aloo Ghobi
Cestoviny uvarte, tak aby boli vo vnútri trochu tvrdé a nechajte ich odkvapkať. Paradajky sparte horúcou vodou, olúpte a nadrobno pokrájajte. Na väčšej panvici nechajte na oleji speniť nadrobno...
Jarný cestovinový šalát
Cestoviny uvaríme slanej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Kapustu, paradajky, uhorky, syr a salámu pokrájame na menšie kocky, kukuricu scedíme a šťavu odložíme. Vychladnuté cestoviny dáme...
Pizza podľa chuti
Cesto dáme na vymastený plech, najlepšie okrúhly. Potrieme ho olejom a vylejeme naň paradajkovú omáčku. Pridáme podľa chuti cesnak a postupne poukladáme suroviny podľa chuti. Nakoniec posypeme...
Pizza – pita
Pita chlieb narežeme, poukladáme naň údenú šunku, nakrájanú mozzarellu, paradajky, osolíme, posypeme bazalkou, oreganom, zatvoríme a pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov, kým sa syr neroztečie....
Pizza cesto
Všetky ingrediencie spracujeme na cesto (najlepšie v mise cca 15-20 minút). Potom ho vyberieme necháme cca 5 minút odpočinúť. Následne vytvoríme 6 bochníkov. Položíme na podložku v dostatočnej...
Jednoduchá zeleninová pizza
Pripravíme si cesto. Karfiol umyjeme a rozdelíme na ružičky, ktoré povaríme asi 5 minút v malom množstve mierne osolenej vody. Papriky a paradajky umyjeme, z paprík vykrojíme jaderníky, cibuľu...
Pizza s baklažánom
Pripravíme si cesto. Čerstvý baklažán umyjeme a neolúpaný nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm. Plátky osolíme a necháme chvíľu odležať, potom ich osušíme obrúskom. Šampiňóny očistíme...
Nepravá pizza
Z droždia, cukru a vody pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme vykysnutý kvások, podravku, majorán, mletú papriku, korenie, rascu, soľ a s vodou...