Cestoviny a pizza
Špagety so syrovou omáčkou
Špagety dáme uvariť do vriacej, osolenej vody, do ktorej pridáme 2 lyžice oleja. Na rozohriatom oleji rozpustíme syrokrém, pridáme syr Niva, zalejeme smotanou a mliekom a necháme prevariť. Nakoniec...
Cestoviny s mletým mäsom
Uvaríme cestoviny. Cibuľu cesnak a vňatku si nakrájame na drobno, papriku na pásiky. Na olivovom oleji orestujeme cibuľku. Pridáme vňatku a neskôr aj cesnak. Chvíľu restujeme. Pridáme mleté...
Cestovinový šalát s modrým hroznom
Celé kura upečieme a uvaríme si cestoviny. Po upečení kura zbavíme kože a mäso natrháme na drobné kúsky. Pridáme cestoviny, kukuricu, citrónovú šťavu, horčicu, biely jogurt, tatársku...
Cestoviny s mletým mäsom
Na oleji orestujeme cibuľu, potom pridáme mleté mäso, ktoré osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Podusíme do mäkka. Pridáme drvené paradajky s bazalkou, olivy, roztlačený cesnak...
Špagety Putanesca
Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode "al dente". Medzitým pár minút smažíme cesnak, kapary, olivy, ančovičky, chilli a oregano v troške olivového oleja. Pridáme paradajky, pomaly privedieme...
Cestovinový šalát
1 lyžicu oleja a pretlaky povaríme, odstavíme, pridáme soľ, cukor, worchestrovú omáčku, vegetu, ocot, horčicu, korenie a necháme vychladnúť. K uvarenej cestovine pridáme pokrájanú cibuľu,...
Cestovinový šalát s kuracím mäsom
Uvarené cestoviny prepláchneme, necháme odkvapkať a dáme do misy. Pridáme na kocky nakrájané uvarené kuracie mäso (môže byť aj šunka, diétna saláma a pod.), cibuľu, čerstvé uhorky, reďkovku,...
Jarný šalát s cestovinou
Rezance uvaríme v mierne osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Pridáme na kolieska pokrájané cibuľky, čerstvú postrúhanú mrkvu a šalátovú uhorku. Karfiol uvaríme vo vode domäkka,...
Mušličkový šalát
Mušličky dáme do osolenej vody uvariť. Scedíme a postupne pridávame hrášok, kukuricu, diétnu salámu, syr, uhorky a vajce. Všetko pokrájame na drobno. Pridáme tatársku omáčku, dochutíme...
Provensálske makaróny
Baklažán a cukinu očistíme a opražíme na 2 lyžiciach oleja. Pridáme pretlačený cesnak, paradajkový pretlak a provensálske korenie. Za občasného miešania prilejeme trochu zeleninového vývaru...