Cestoviny a pizza
Gondole Veneziane
Pokrájaný cesnak orestujeme na oleji, pridáme tavený syr, smotanu a polovicu nakrájaných olív. Osolíme, okoreníme a necháme prevariť. Zo štyroch listov kapusty vytvoríme formu loďky, ktorú...
Penne con Gorgonzola
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Na oleji orestujeme nakrájaný cesnak, pridáme paradajky, po chvíli gorgonzolu nakrájanú na kúsky, smotanu a necháme variť, kým omáčka nezhustne. Nakoniec...
Dídžejove cestoviny
Cestoviny uvaríme podľa návodu v slanej vode. Na panvici roztopíme maslo, pridáme najemno nakrájaný pór a zľahka podusíme. Pridáme šunku, kukuricu a nakoniec kyslú smotanu. Dochutíme koreninami...
Avokádo dip
V priesvitnej sklenenej nádobe vytvoríme 3 vrstvy. Prvú vytvoríme nasledovne: popučíme fazuľu, ktorú okoreníme, pridáme soľ a sójovú omáčku. Druhú vytvoríme zmiešaním smotany a majonézy,...
Špagety s plodmi mora
Vo veľkom hrnci uvaríme vodu, ktorú sme osolili a pridali lyžičku oleja. Keď začne vrieť, vložíme špagety a varíme 7 – 8 minút. Potom ich scedíme. Na veľkej panvici zahrejeme olivový...
Cestovinový šalát s kuracím mäsom
Kuracie mäso pokrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme a v mise zmiešame s vychladnutými cestovinami, scedenou fazuľou, paradajkami, na jemno nakrájanou kapustou a bazalkou. Majonézu premiešame...
Ovocné lasagne s jogurtom
Lasagne uvaríme vo vriacej vode. Rozmixujeme banány, jogurt, karí, cukor, vanilínový cukor a po rozmixovaní pridáme tvaroh. Vrstvíme lasagne, nakrájané ovocie posypané posekanými orechmi a cukrom...
Zapekané cestoviny so špenátom
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Špenát dáme zohriať, čím sa nám rozpustí. Ochutíme cesnakom, soľou a ostatnými koreninami. Cestoviny rozmiešame s rozpusteným špenátom a trochou oleja....
Orientálne cestoviny
Uvaríme cestoviny. Na roztopenom masle opražíme nastrúhané mandle, pridáme mak, krátko podusíme, osolíme a okoreníme. Ešte vlhké koreniny premiešame so zmesou. Vhodná príloha je paradajkový...
Penne s brokolicovou omáčkou
Cestoviny uvaríme, scedíme, pridáme olej a dáme bokom. Brokolicu uvaríme do mäkka vo vode, do ktorej sme pridali bujón. Rozmixujeme ju a ochutíme roztlačeným cesnakom. Dáme na oheň, necháme...