Cestoviny a pizza
Špagety s rýchlou omáčkou
Uvaríme špagety. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme paradajkový pretlak, cukor a premiešame. Pridáme syr, pretlačený cesnak, bazalku, oregano a soľ. Miešame, kým sa syr nerozpustí....
Pizza Rotunda
Múku, vajce, soľ, masť, droždie, olej a vodu vymiesime. Cesto necháme kysnúť 20 minút. Drvené paradajky rozmixujeme vo vode spolu so soľou a oreganom. Cesto rozdelíme na dve časti, z ktorých...
Milánske cestoviny
Špagety uvaríme podľa návodu. Na oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso pokrájané na kocky, orestujeme a pridáme mäsový bujón, rajčiakový pretlak a povaríme. Špagety...
Cestoviny s aromatickými bylinkami
Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme na malé kocky pokrájanú salámu, polovicu byliniek a nakrájané paradajky. Celé to podlejeme vývarom a chvíľu podusíme. Cestovinu pripravíme podľa návodu,...
Cestovinový šalát
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Cibuľku opečieme na rastlinnom masle a necháme vychladnúť. Pridáme postrúhanú mrkvu, syr, hrsť posekaných vlašských orechov, nakrájanú kôprovú vňať,...
Cestoviny Byrtus
Cestoviny uvaríme podľa návodu, na kocky nakrájanú slaninu vytopíme na troške oleja a uvarené vajcia nakrájame na drobné kocky. V zohriatej smotane rozpustíme tavený syr, pridáme roztlačené...
Penne so syrovo-špenátovou omáčkou
Do vriacej, osolenej vody dáme variť cestoviny podľa návodu. Na oleji krátko opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme špenát, krátko povaríme a zalejeme smotanou. Podľa chuti...
Tuniakové cestoviny
Cestoviny uvaríme podľa návodu a scedíme. Petržlen nastrúhame na rezančeky a zmiešame s tuniakom, acidofilným mliekom, šťavou z citróna, cukrom a soľou. Masu vmiešame do cestovín a dozdobíme...
Carbonara alla vegetariana
Mrkvu a cuketu nastrúhame na slíže pomocou škrabky na zemiaky, tiež kapustu aj pór, cibuľu nakrájame na mesiačiky. Toto všetko dáme na panvicu s olivovým olejom a necháme 2 min. dusiť. Potom...
Pizza
Do misy dáme múku, uprostred vytvorime ,,jamku" do ktorej spravíme kvások - drozdie zalejeme teplým mliekom a posypeme cukrom. Keď droždie vykvasí (asi za 10 min) do múky pridáme soľ, olej a trocha...