Cestoviny a pizza

Rezance s brokolicou a cesnakom

Vo veľkej nádobe opražte zľahka na oleji cesnak, pridajte čerstvo umytú brokolicu, nádobu zakryte a nechajte pri slabom ohreve 12-15 min. podusiť, aby brokolica zmäkla. Dávajte pozor, aby sa neodparila...

Pizza s mletým mäsom

Olej rozpáľte v hrnci a rýchlo v ňom opečte mleté mäso. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak rozotretý so soľou a krátko opražte. Ochuťte mletou červenou paprikou, karí korením...

Kysnuté pizzové cesto

Do hrnčeka s vlažným mliekom rozmrvte droždie, pridajte cukor a v teple nechajte vzísť kvások (asi 15 min.). Namiesto mlieka môžete použiť aj vodu. Do misy preosejte múku (dôležitá je jej kvalita),...

Špagety s bylinkovou omáčkou

Uvarené špagety nechajte na site odkvapkať. Cibuľu nadrobno pokrájajte, pokrájajte aj bylinky a z estragónu odložte niekoľko stoniek. Z ½ pomaranča olúpte šupku, vtlačte z neho šťavu, tú vo veľkej...

Program.sk

Cestovinový šalát s brokolicou

Brokolicu rozoberte na menšie ružičky a uvarte do polomäkka v osolenej vode. Sceďte a nechajte vychladnúť. Kuracie mäso osoľte, okoreňte, upečte vo vyhriatej rúre a pokrájajte na väčšie...

Makaróny zapečené so syrom a paradajkami

Makaróny uvarte v dostatočnom množstve osolenej vody. Múku opražte na 40g rozohriatého masla a za stáleho miešania prilejte mlieko, nechajte prejsť varom. V omáčke roztavte 100 g syra, osoľte,...

Zapekané cestoviny s baklažánom

Baklažán nakrájajte na kúsky a osoľte. Nechajte odležať a potom omyte studenou vodou aby neostal horký. Orestujte ho na rozpálenom oleji, osoľte, okoreňte, pridajte cesnak nakrájaný na plátky,...

Pizza s hlivou ustricovou

Cesto potrite olejom a kečupom. Cibuľu a cesnak pokrájajte nadrobno. Hlivu pokrájajte na malé kúsky. Cibuľu speňte na oleji, pridajte hlivu, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, mleté čierne...

Letné calzone

Maslo rozpáľte v hrnci a roztopte v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a opražte do sklovita. Potom pridajte rozmrazený a dobre odkvapkaný špenát, osoľte...

Zapekané lekvárové rezance

Rezance uvarte podľa návodu. Uvarené rezance polejte maslom. Misu vymastite maslom a vysypte strúhankou. Ukladajte vrstvu rezancov, slivkového lekváru a opäť vrstvu rezancov. Navrch uložte plátky...

Strany 1...71727374757677...81