Cestoviny s omáčkou
Cestoviny s tajomstvom
Cestoviny uvarte podľa návodu. Pokrájanú šunku orestujte na oleji, pridajte posekané kapary, feferónku, oregano a zjemnite smotanou. Dochuťte a premiešajte s cestovinami. Pri podávaní ozdobte...
Špagety s pórom a šľahačkou
Špagety uvarte vo vriacej osolenej vode. Pór pokrájaný na rezance opražte na oleji, okoreňte, zalejte smotanou a krátko povarte. Zmesou prelejte uvarené špagety a posypte nastrúhaným syrom.
Boloňské špagety
Petržlenovú vňať nakrájajte najemno. Rozohrejte olej a cesnak, cibuľu, mrkvu a zeler na ňom pomaly za stáleho miešania opekajte asi 5 min. Zvýšte teplotu a vmiešajte mleté mäso. Za stáleho...
Cestoviny s omáčkou
Do rozohriatého masla postupne pridajte šunku so šampiňóny, pridajte bujón a podlejte vodou podľa potreby, po prevretí pridajte posekaný cesnak, a nakoniec pridajte tavený syr. Dobre premiešajte...
Cestoviny s kuracím mäsom
Cestoviny pripravte podľa návodu a nechajte ich vychladnúť. Vykostené kuracie stehná nakrájajte na menšie kúsky, posoľte ich, okoreňte, ochuťte vegetou a opečte na oleji. Pridajte nakrájané...
Cestoviny so špenátom a údenou šunkou a omáčkou
Uvarte cestoviny s 1 ČL olivového oleja, hotové zlejte a premiešajte s 2 ČL oleja. Šunku nakrájajte na kocky, čerstvý špenát na prúžky, 1 cibuľu najemno. Vo woku rozpáľte olej, naň dajte...
Špagety z omáčkou z mletého čierneho korenia
Asi v 2 dcl vody rozpustite podľa návodu kocku Maggi, prilejte smotanu. Okoreň mletým čiernym korením. Pre výraznejšiu chuť pridajte zelené korenie. Premiešajte s varenými špagetami.
Široké rezance s rokfortom
Rezance, každý druh osobitne, uvart v hrnci v osolenej vode, na miernom plameni podľa návodu na obale. Uvarené rezance zlejte do sita, prepláchnite horúcou vodou a nechajte odkvapkať.Syr nahrubo...
Vrtuľky s krabiou omáčkou
Cestoviny dajte uvariť podľa návodu v slanej vode.V kastrólku dajte na olej speniť cibuľu, pridajte pokrájanú papriku a paradajky, podlejte, pridajte trochu soli, korenia a vegety, krátko poduste.V...
Cestoviny s hubami a syrom
Čerstvé huby nakrájajte a osolené poduste s rascou do mäkka na rozškvarenej na kocky nakrájanej slanine. Huby potom premiešajte s predhriatými cestovinami a podľa potreby dosoľte. Na tanieri...