Dezerty
Karamelové banány
Banány nakrájame na plátky a na masle ich opatrne opečieme. Vytiahneme ich, a do panvice k maslu pridáme med, ktorý necháme skaramelizovať. Pridáme ovocnú šťavu a povaríme asi 1 minútu. Na tanier...
Jahodová pochúťka
Zo smotany vyšľaháme šľahačku a zmiešaním práškovej želatíny a ovocnej šťavy (najlepšie jahodovej) si pripravíme želatínu, ktorú pridáme k jogurtu. Dôkladne zamiešame a zľahka vmiešavame...
Tvarohový dezert s piškótami a jahodami
Do 1 dcl vlažného mlieka dáme potravinovú želatinu, dobre rozmiešame a necháme nabobtnať. Medzitým si v miske rozmiešame tvaroh, vanilínový cukor, 1 dcl mlieka, nabobtnanú želatínu s mliekom,...
Netradičné sendviče s mrazeným krémom
Smotanu s kávou a kôrou zohrejeme na strednom plameni do bodu varu, a potom ju precedíme na čokoládu v miske. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme dohladka. Vychladnutú občas prešľaháme a necháme...
Čokoládový RAW zákusok
Hrozienka namáčame v teplej vode asi 30 minút. V mixéri ako prvé rozmixujeme lieskové orechy na jemnú múčku. Potom pridáme zliate hrozienka a 2 PL kakaa a všetko spolu dobre premixujeme. Táto...
Tiramisu
Mascarpone vyšľaháme so žĺtkami a cukrom. Do kávy pridáme amaretu a dáme ju vychladnúť. Piškóty namáčame do kávy a striedavo vkladáme do formičiek alebo misiek, vrstvu krému a vrstvu...
Ovocný dezert z tofu
Tofu nastrúhame na jemnom strúhadle. Jablká, kiwi a pomaranč umyjeme, olúpeme, pokrájame na jemné rezančeky. Olúpaný banán pokrájame na kolieska. Ovocie zmiešame s tofu, pridáme hrozienka,...
Ananásová pena
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme kryšt. cukor, vanilkový cukor a znova dobre prešľaháme. Ananásový kompót pokrájame na drobné kúsky a primiešame do snehu. Hotovú penu dáme do pohárov,...
Ananásové košíčky
Ananás necháme odkvapkať. Smotanu ušľaháme, pridáme cukor, brandy, primiešame ananás, dáme do košíčkov a posypeme nastrúhanou čokoládou.
Pena z pečených jabĺk
Jablká upečieme a ešte teplé pretlačíme, osladíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Dobre premiešame a nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov. Podávame s keksom ako dezert.