Dezerty
Čokoládová roláda s pomarančovým krémom
Čokoládu s maslom rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Žĺtka vymiešame s cukrom a do zmesi pridávame striedavo roztopenú čokoládu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme...
Hrušky fondované vo víne
Víno, cukor a klinčeky nechajte vo veľkom hrnci zovrieť, potom plameň stíšte. Olúpané hrušky so stopkou vložte do horúceho sirupu a nechajte bublať asi 15–20 minút, kým nebudú priesvitné...
Parížsky krém
Všetko uvaríme za stáleho miešanie. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky. Vyšľaháme až na druhý deň.
Rezy Raffaelo
Vymiešame vajcia s práškovým cukrom, pridáme olej, polohrubú múku, mlieko a prášok do pečiva. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech s vyšším okrajom. Zmiešame práškový cukor s kokosom...
Čokoládová pena
Na platni rozohrejte čokoládu s maslom nakrájaným na kúsky. Mimo platňu pridajte 4 žĺtka a rýchle vmiešajte. Potom pridajte rum alebo kávu. Ušľahajte sneh z 5-tich bielkov a štipkou soli....
Rebarborové tiramisu
Pokrájanú rebarboru dusíme s cukrom na masle domäkka. Vychladnutú zmes rozmixujeme. Z ricotty, mascarpone, cukru a pomarančovej šťavy vymiešame hladký krém. Do dezertných pohárikov vrstvíme...
Flambované banány
Na panvici rozpálime maslo, banány narezané po dĺžke zasypeme kryštálovým cukrom a z oboch strán opečieme. Opečené zalejeme zohriatym rumom a flambujeme. Na tanieri ozdobíme nesladenou šľahačkou....
Zapečená zmrzlina
Dve a dve piškóty pospájame džemom, uložíme do zapekacej nádoby. Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom. Na piškóty dáme zmrzlinu, ktoré prikryjeme snehom z bielkov. Zapekáme v dobre vyhriatej...
Banány s piškotami v čokoláde
Horkú čokoládu rozohrejeme s tukom.Piškóty spojíme s na kolieska nakrajanými banánmi a takto spojené ich namáčame v čokoláde.
Višne v čokoláde
Polámanú čokoládu a posekaný tuk zohrejeme nad parou. Pomleté orechy sparíme sirupom uvareným s cukrom, 50 ml vody a citrónovou šťavou. Asi 30 višní vykôstkujeme, zalejeme rumom a odložíme....