Dezerty
Mrazená pochúťka z tvarohu
Tvaroh dobre vymiešame s vanilínovým cukrom, pridáme šťavu z citróna a dochutíme cukrom. Umyté ovocie zmiešame s vyšľahanou smotanou a zmes zľahka zamiešame k tvarohu. Zmes dáme do formy...
Banán v čokoláde
Banán pokrájame na kolieska, piškóty namáčame do rumu, tak aby nepresiakli úplne. Napichujeme striedavo na špajdľu 6 piškót a 5 koliesok z banána. Čokoládu dáme rozpustiť, pridáme do nej maslo,...
Gaštanové guličky
Gaštanové pyré vymiešame s maslom a postrúhanými piškotami. Potom pridáme cukor aj vanilínový a rum. Dáme odložiť na min. 2 hodiny. Vytvoríme si čokoládovú polevu. Z masy vytvoríme guličky,...
Liata čokoláda
Najprv si pripravíme formičky, do ktorých budeme liať čokoládu. Formičky sú najlepšie kovové, ale môžeme použiť aj vnútro z bonboniery. Zvolené formičky poriadne vymastíme maslom a necháme...
Smotanovo-jogurtový dezert s hruškami
Nadrobno nakrájané čerstvé hrušky som uložila do vodou vypláchnutej formy a zaliala ešte teplou želatínou (použila som Dr. Oteker tortové želé číre), a formu vložila do mrazničky. Keď...
Ovocný dezert z piškótového cesta
Cesto: Vymiešame 5 žĺtok s 5 PL cukru a 1 vanilkovým cukrom do hladka. Pridáme 5 PL polohrubej múky a 1 prášok do pečiva a opäť vymiešame do hladka. Na záver, keď už máme vymiešané cesto,...
Kinder čokoláda
Vodu, kryš. cukor a vanilku varíme na menšom ohni, 4 min necháme vrieť. Odstavíme a priložíme Ceru. Keď bude Cera úplne roztopená primiešavame sušené mlieko. Zmes rozdelíme na 2 polovice....
Ferrero Rocher po domácky
Napolitánky si nastrúhame do misy na najjemnejšom strúhadle, pridáme nugetu a vymiešame. Z masy tvarujeme guličky, ktoré obalíme v mletých orechoch. Tip: Do vnútra guličiek môžete dať lieskový...
Pudingové kocky
Celé vajcia zmiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko, kakao, kypriaci prášok a spolu premiešame. Dáme na vymastený a vysypaný plech (môžeme použiť papier na pečenie). Pečieme pri teplote...
Jablkové dolky
Jablká ošúpeme a nastrúhame na väčšom strúhadle. Pridáme ostatné suroviny a vymiešame cesto, husté asi ako na palacinky. Na oleji upečieme z obidvoch strán malé dolky. Podávame posypané...